Gebruik Microsoft365 mailserver met actieve 2-staps verificatie

Gewijzigd op Wed, 23 Nov 2022 om 01:21 PM

De volgende procedure zorgt ervoor dat je via de Microsoft365 mailservers kunt versturen uit Planaday in combinatie met een actieve 2-staps verificatie .

Aanmaken 'app' in Microsoft365 instellingen:

Voor het maken van een nieuw app-wachtwoord voor een app of apparaat, voert u de volgende stappen uit. U kunt deze stappen voor het maken van een app-wachtwoord voor zo veel apps of apparaten herhalen als nodig.

Dit in het geval als Two-step verification aan staat!

1. Ga naar de pagina Grondbeginselen van beveiliging / Security en meld u aan bij uw Microsoft-account.

2. Selecteer Meer beveiligingsopties / Security

3. Selecteer onder App-wachtwoorden / App passwords de optie Maak een nieuw app-wachtwoord / Create a new app password.

1. Er wordt een nieuw app-wachtwoord gemaakt en dit wordt op het scherm weergegeven.

4. Voer dit app-wachtwoord in waar u anders uw normale wachtwoord voor uw Microsoft-account opgeeft in de toepassing.

Opmerking: Wanneer u eenmaal een app-wachtwoord hebt gemaakt en ingevoerd voor een bepaalde app of een bepaald apparaat, hoeft u dit meestal niet opnieuw te doen.

In combinatie met je Microsoft 365 mail login naam kan je daarmee je mailserver gebruiken in Planaday!

SMTP servers:

Er zijn meerdere smtp-servers. De volgende zijn momenteel bij ons bekend:

• smtp-mail.outlook.com
  • smtp.office365.com