Wat is jullie backup beleid?

Gewijzigd op Wed, 21 Jun 2017 om 11:56 PM

Planaday bewaard uw data zo veilig mogelijk. Hiervoor maken wij automatisch backup van o.a. onze servers, uw documenten en uw database waarin al uw gegevens zitten.

Hiervoor hanteren wij de volgende cycles + bewaartermijnen:

Onze servers:

• elke 4 uur volledige backup verzorgd door onze hosting partij, de 8 laatste worden geroteerd
  • elke 15 minuten worden de wijzigingen van alle settings en belangrijke locaties naar andere server gekopieerd

Uw documenten:

• elke 15 minuten worden de wijzigingen naar andere server gekopieerd.

Uw database:

• elke 15 minuten wordt er een full dump naar een andere server gemaakt, deze roteren we over 7 dagen
  • elke vrijdag wordt een full dump naar een andere server gemaakt (week dump), deze roteren we over 4 weken
  • elke 1ste van de maand wordt er een full dump naar een andere server gemaakt (maand dump), deze roteren we over 4 maanden

Voor alle backups geldt dat onze hostingpartij deze dupliceert naar 4 andere locaties in Nederland om zo geografisch veilige backups te hebben.