Cursus of cursussjabloon voorzien van E-learning

Gewijzigd op Fri, 12 May 2023 om 02:03 PM

Je kunt iedere dagdeel in een cursus of cursussjabloon voorzien van een e-learning koppeling.
In theorie is het mogelijk meerdere (externe) e-learning partijen te koppelen aan een cursus. Per dagdeel kun je maar één koppeling realiseren.

Het is aan te raden cursussjablonen van te voren in te richten met een koppeling voor e-learning. Het voordeel hiervan is dat je niets meer hoeft te doen aan een cursus zodra je deze inplant. De koppeling is namelijk al gerealiseerd.

Voorwaarden

Zie de voorwaarden om e-learning te koppelen op de algemene e-learning pagina, zie ook hier.

Cursus(sjabloon) voorzien van e-learning

E-learning koppel je aan een cursus(sjabloon) door bij een dagdeel de eigenschappen aan te passen. Zodra de eigenschap 'e-learning' is zijn taken, materialen en code95 nog steeds beschikbaar.

Let op: Enkel datum en de tijden zijn niet meer in te vullen. Evenals een instructeur of een locatie.

Werkwijze

• Kies een bestaande cursus(sjabloon) of maak een nieuwe aan.
  • Voeg een dagdeel toe
  • Kies voor type 'E-learning'
    • Kies tabblad 'E-learning'
    • Kies de externe partij (stap 1)
    • Kies de juiste koppeling (stap 2)
    • Kies rechts voor de e-learning cursus die je wil koppelen (stap 3)
  • Kies voor 'opslaan'.

Cursus (en dagdeel) is nu voorzien van informatie over E-learning en de bijhorende informatie/koppeling.

Afbeelding: dagdeel heeft nu eigenschap 'e-learning'. Maak een keuze voor externe partij

Uitzondering met koppeling tinQwise

TinQwise werkt iets anders.

• Kies een bestaande cursus(sjabloon) of maak een nieuwe aan.
  • Voeg een dagdeel toe
  • Kies voor type 'E-learning'
    • Kies tabblad 'E-learning'
    • Kies de externe partij: tinQwise (stap 1)
    • Kies de juiste koppelling die je hebt ingesteld (stap 2)
    • Vul in het veld wat je rechts krijgt een voor jezelf herkenbare code en naam, bijv. BHV (stap 3)
  • Kies voor 'opslaan'.

Geen resultaten bij anewspring?

Indien je kiest voor 'anewspring', dan kan het zijn dat je geen resultaten (aan de rechterzijde) ziet.

In dat geval moet je ervoor zorgen dat in anewspring alle onderdelen een (eigen gekozen) externe-ID hebben.

Zie ook voorbeeld hieronder:

Communicatie met cursist

De communicatie met cursist is een communicatiesjabloon. Deze is standaard aanwezig en al voorzien van tekst en de juiste velden die worden omgezet als je een cursist uitnodigt. Denk hierbij aan de naam, login, wachtwoord en de url waar de cursist de cursus moet gaan volgen. Dit is enkel een tekst-mail en er is vooralsnog geen bijlage nodig. Het is mogelijk zelf een PDF toe te voegen.

Je kunt deze communicatiesjabloon niet aanpassen. Wel kun je hier een kopie van maken en vervolgens aanpassen. Deze aangepaste communicatiesjabloon kun je dan vervolgens kiezen bij je cursus(sjabloon). Dit is pas mogelijk als één van de dagdelen een 'e-learning' bevat.

Uitzondering voor ELGN qua communicatie

De communicatie die wordt verstuurd naar een cursist bij E-learning van ELGN bevat enkel een naam en een directe link naar de omgeving. Daarom is het bij deze communicatie niet nodig om een gebruikersnaam en wachtwoord mee te sturen. De link werkt direct.

Tip: Maak hiervoor een nieuwe communicatiesjabloon aan welke een copie is van 'Registratie e-Learning'.

In deze nieuwe communicatiesjabloon verwijder je gebruikersnaam en wachtwoord en laat je de link staan.

Deze nieuwe communicatiesjabloon moet dan worden gekoppeld aan de cursussjablonen en cursussen. Zie ook voorbeeld hieronder:

Meer uitleg over aanpassen communicatiesjablonen vind je hier.

Vervolgstappen

De volgende stap is inplannen van cursist.

Instructievideo

*) Voor activeren van de mogelijkheid om e-learning te activeren binnen Planaday kunnen kosten in rekening worden gebracht. Zie ook https://www.planaday.nl/pakketten-en-prijzen/