Online betalingen inzien (wordpress)

Gewijzigd op Thu, 16 Jan 2020 om 03:42 PM

Sinds versie 2.0 kunnen bezoekers betalen nadat zij hebben gekozen om zichzelf of een ander in te schrijven voor een cursus.

Let op: hou rekening met de volgende details:

• Je moet een bedrijf zijn en vermeld zijn in het handelsregister om betalingen te kunnen ontvangen
  • Zodra betalingen actief zijn worden boekingen ALTIJD gedaan in Planaday en wordt de bezoeker na het boeken meteen doorgestuurd naar Mollie om direct te betalen.
    • Deze betaling is NIET zichtbaar in Planaday, maar wel in het overzicht bij Paytium
    • Je krijgt mail (indien je e-mailadres ingesteld hebt bij 'instellingen' of de betaling is gelukt (of niet) bij een boeking
  • Betalingen worden verzorgd door Mollie, de Plug-in Paytium verzorgt de technische koppeling tussen Wordpress website en Mollie.
  • Status van een betaling kan worden gewijzigd in Paytium, maar heeft GEEN koppeling met Planaday en versa visa.

Eerst moet de Wordpress plug-in van Planaday zelf geïnstalleerd zijn, zie ook dit artikel.

Betalingen inzien

Iedere betaling (test of live) wordt opgeslagen bij Paytium.

Overzicht

Kies voor 'Payments' of 'Betalingen' bij de plug-in Paytium in jouw wordpress admin.

De nieuwste betaling staat bovenaan.

De volgende kolommen zijn hier terug te vinden:

• Payment status (betaald, niet betaald etc)
  • Payment (omschrijving) (de omschrijving is 'payment #volgnummer')
  • Amount (bedrag)
  • Date (datum van bestelling)
  • Order status (new, complaete etc)

Zoeken

Het is mogelijk om te zoeken op een cursusnaam, naam van cursist etc.

Ga hiervoor naar het overzicht van betalingen ( 'Payments' of 'Betalingen' bij de plug-in Paytium) en vul een trefwoord in bij 'search payments' rechts en klik op die button.

Klik op een titel van een betaling om de details in te zien.

Details

Details van een bestelling (boeking) kun je inzien door te klikken op de titel van een betaling.

Zodra je de details van zo'n betaling bekijkt kun je zien of dit een testbetaling was of niet.

Vervolgens zijn de volgende details te vinden in de volgende groepen:

• Payment details (details van de betaling zoals transactie-id en datum)
  • Source (hoe de betaling tot stand is gekomen)
  • Item (het bedrag)
  • Customer details (details van cursus en cursist)

Betalingen wijzigen

Je kunt details van een payment (bestelling/boeking) wijzigen als je dat wil. Dit sla je enkel op voor je zelf en je eigen administratie.

Zo kun je de status van de betaling wijzigen en eventueel de orderstatus (bijvoorbeeld omdat je de cursist een bevestiging hebt gestuurd zet je de status op 'completed').

Let op: Geen één actie binnen Paytium plugin in Wordpress heeft invloed op de boeking in Planaday. Je moet nog steeds de bevestiging sturen vanuit Planaday.

Betalingen terugbetalen

De betalingen zijn uiteraard ook allemaal terug te vinden in Mollie.

Mocht je om welke reden dan ook geld moeten terugbetalen, dan kun je dit eenvoudig doen bij Mollie.

Zie ook de link hieronder bij 'meer informatie'.

Meer informatie